Saturday, February 4, 2023

ΠΡΑΣΟ ΣΕΛΙΝΟ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας 
5-6 πράσα 
1 ματσάκι σέσκουλα 
1 καρότο 
1 ματσάκι σέλινο
2-3 πατατες μικρές  
2 λεμόνια 
ελαιόλαδο, αλάτι 
2 κουτ.σουπας κορν φλάουρ
2 κουτ.σουπας μουστάρδα 
1 ποτήρι κρασιού άσπρο ξηρό κρασί 

Εκτέλεση 
κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια, το βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μουστάρδα.  Ανακατεύουμε καλά όλο το κρέας με τα μπαχαρικά και την μουστάρδα και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Μπορούμε να ετοιμάσουμε το κρέας και από την προηγούμενη ημέρα και να το έχουμε στο ψυγείο. ανάβουμε το ματι της κουζίνας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας. το γυριζουμε από όλες τις πλευρές να θωρακιστει. Μολις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρασί. αφήνουμε να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί.  ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε για 30 λεπτά να βράσει. 
καθαρίζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε τα πράσα, το καροτο, τις πατατες σε μέτρια κομμάτια όπως επίσης και τα κοτσάνια από τα σέσκουλα και το σέλινο. κρατάμε τα φύλλα τους ξεχωριστά ολόκληρα.
μετά ρίχνουμε τα πράσα, το καρότο, τις πατάτες, τα κοτσάνια από τα σέσκουλα και το σέλινο και προσθέτουμε νερό. 
αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και το σέλινο.
σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό από 2 λεμόνια και ρίχνουμε ζωμό από το φαγητό, περίπου 1-2 κούπες. ρίχνουμε και το κορν φλάουρ και ανακατευουμε μέχρι να διαλυθεί. ρίχνουμε το ζουμί μας στο φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού.   αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρει μια βράση να δέσει το ζουμί με το φαγητό.
το ζουμί λεμονιού είναι μια παραλλαγή για όσους δεν θέλουν αυγολέμονο. 
καλή σάς όρεξη!!

No comments:

Post a Comment