Tuesday, April 7, 2020

 Τυροπιτάκια (cheese pies)

Υλικά για την ζύμη

200 γρ. γιαούρτι
170 γρ ηλιέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας τριμμένο κασέρι
400 γρ αλεύρι

Υλικά για την γέμιση

200 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι

Σε μια λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το τριμμένο κασέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Σε ένα μικρο μπολ λιώνουμε το τυρί με το πιρούνι και προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

Ανοίγουμε το ζυμάρι και με μια κούπα την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού ζύμη και την κλείνουμε. Πατάτε γύρω γύρω τα τυροπιτάκια με ένα πιρούνι για να κλείσουν.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα τοποθετούμε. Τα αλείφουμε με 1 αυγό για να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 20 λεπτά.



Καλή σας επιτυχία!!

1 comment: