Wednesday, April 1, 2020

Κριθαρακι με λαχανικά

Υλικά
350 Γρ. κριθαρακι ή 1 1/2 κουπα
300 Γρ. λαχανικά ή 1 πακέτο κατεψυγμένα
1 λίτρο νερό 
50 ml άσπρο κρασί 
2 κουτ. σούπας ελαιολαδο
4 κουτ. σούπας ντομάτα τριμμένη 
άνηθο, αλάτι 
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα λίγο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα λαχανικά. Μόλις γλασαριστουν προσθέτουμε και το κριθαρακι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην κολλήσει. Ανακατεύουμε συχνά. Μόλις έχει μαλακώσει το κριθαρακι προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και τον άνηθο. Αφήνουμε να πάρει μια βράσει και το σβήνουμε. 

No comments:

Post a Comment