Sunday, February 18, 2018

Κανέλα, το μαγικό μπαχαρικό

Αν θυμάστε τη σκηνή στο πατάρι από την ταινία «Πολίτικη κουζίνα», όταν ο παππούς τοποθέτησε ένα ξύλο κανέλας στη θέση του πλανήτη Αφροδίτη είπε..
 “Η Αφροδίτη ήταν η πιο όμορφη γυναίκα  γι’ αυτό και η κανέλα είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες” … Η κανέλα φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τους κάνει να κοιτάζονται στα μάτια. Άμα θέλεις να πεις ΝΑΙ σε έναν άνθρωπο , κανέλα να βάζεις..


 Τέτοιες μυρωδιές μόνο ένα πολίτικο ρυζόγαλο τις βγάζει..
Υλικά
100 γρ ρύζι γλασέ
1.200 γρ γάλα φρέσκο
100 γρ ζάχαρη
1 πορτοκάλι, παίρνουμε τις φλούδες
Βανίλια, κανέλα για πασπάλισμα
Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα) σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή, ώστε το ρυζόγαλο να αχνίζει αλλά να μην κοχλάζει. Είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει και το μείγμα έχει χυλώσει. Αποσύρουμε, αφαιρούμε τις φλούδες και γεμίζουμε ατομικά μπολ. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο, αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Και 2 συμβουλές για τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της αρχόντισσας των μπαχαρικών!!!!
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.


Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.




No comments:

Post a Comment