Thursday, February 23, 2017

Spaghetti with Salmon - Ζυμαρικα με Σολωμο

An easy recipe for the lunch today. It will takes you only 20 min.
Μια γρηγορη συνταγή για το μεσημεριανο σας σημερα. Θα χρειαστείτε 20 λεπτα.

Ingredients

300 gr spaghetti
2 cloves chopped garlic
200 ml milk or sour cream
300 gr salmon without skin and bone or 150 gr smoked salmon
50 gr grated cheese what do you prefer
salt, pepper, olive oil
half bunched chopped dill

Υλικα

300 γρ. μακαρονια
2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμένες
200 ml κρεμα γαλακτος
300 γρ σολωμο η 150 γρ καπνιστο σολωμο
50 γρ τριμμενο κασερι της προτίμησης σας
αλατι, πιπερι, ελαιολαδο
μισο ματσακι ψιλοκομμενο ανηθο

Directions

Cook the pasta according to package directions. Five minutes before you are ready and add the salmon inside. Once ready, drain and hold 50ml of water boiling.
Meanwhile, in a frying pan, heat oil, add garlic and saute until golden . Pour the cream, heat for 1 minute and add the pasta with salmon and the water kept aside.
Mix well, remove from heat and add salt, pepper ,the chopped dill and the grated cheese.
If you put smoked salmon, then add them together with the cream after cause is already cooked!

Οδηγιες

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέντε λεπτά πριν να είναι έτοιμα ρίχνουμε και το σολομό μέσα. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε 50ml απο το νερό του βρασμού. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα ζυμαρικά με τον σολομό και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε καλά, βγάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε αλατι, πιπερι, το τριμμενο κασερι και τον ψιλοκομμενο ανηθο.
Αν βάλετε καπνιστό σολομό, τότε τον προσθέτετε μαζί με την κρέμα γάλακτος αφού είναι ήδη ψημένος!









No comments:

Post a Comment